tirsdag 16. november 2010

Internetts historie

Internetts historie startet på 1960-tallet da det ble aktuelt å finne en kommunikasjonsmetode som kunne motstå virkninger av et atomangrep. Dette skyldtes at den kalde krigen brøt ut i dette tidsrommet. Gjennombruddet kom med Paul Baran i 1964. Paul Baran var en forsker som ville gjøre det mulig å overføre data over et telenett. ARPANet var internetts forløper og ville sørge for at nettet ikke skulle bryte sammen selv om en enhet krasjet.
Den kraftige veksten kom på 1970-tallet. Det militære systemet ble langsomt omgjort til et sted for konferanser og annen kommunikasjon og fikk en helt ny hastighet. På 1980-tallet ble flere datanettverk satt sammen og utgjorde “internett”. I 1991 ble internett svært åpent i forhold til det det hadde vært, og kommersiell bruk av internett ble lovlig i stor grad.
I dag har internett mangfoldige muligheter og brukes til å motta informasjon via data, men er også en plattform for kommunikasjon over landegrenser.

Hun som har skrevet om internetts historie, heter Merete Asak og stort mer står det ikke om henne. Hun skriver gjennom et selskap som heter Powertech. Powertech virker seriøst fordi det ble startet av teknologer. I dag er det et selskap som er ledende innen kommersiell internettbruk til privatmarkede i Norge. De sier selv at de er et selskap med høy kompetanse, og jeg tror ikke de ville latt folk skrive om internett ol. hvis de visste at skriveren ikke hadde et visst kunnskapsnivå. Allikevel ville jeg ikke stolt 100% på informasjonen ettersom den er skrevet av en sivilperson, som det ikke står svært mye om.

- Merete, historie om internett (årstall: ?)

Lastet ned: 11.12.10
- Powertech’s hjemmeside (årstall: ?)

Lastet ned: 11.12.10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar